Trimsalon Magic Looks

Trimsalon Magic Looks
Oude Wehlseweg 27
7007 GE Doetinchem
06-20003164


Scheren
Bij sommige rassen schrijft de rasstandaard voor dat de honden in een bepaald model moeten worden geschoren, of dat een deel van het lichaam geschoren moet worden. Dit is bijvoorbeeld bij de schotse terrier het geval. Daarvan scheert men het hoofd in model. Scheren betekent niet dat de hond kaal wordt. Dit wordt vaak gedacht. Maar met een scheerapparaat kan ik hele leuke modellen maken en wel op een zodanige manier dat de hond er niet geschoren uitziet. Ook een Spaanse waterhond wordt geschoren, deze scheer ik de vacht over het hele lijf op dezelfde lengte. Soms is scheren nog de enige optie omdat de vacht van de hond in de klitten zit, of vervilt is, dat kammen te pijnlijk wordt. In zo'n geval maak ik de vacht van de hond kort.

Knippen
Bij een knipbehandeling kort ik de vacht van de hond met een schaar in en breng ik deze in model. Dit gebeurt veelal bij een krullende vacht.

Plukken
Honden met een plukvacht kam ik eerst goed door. Vervolgens pluk ik de haren die plukrijp zijn eruit. Het is bij plukken van groot belang dat de vacht plukrijp is. Als je een niet plukrijpe vacht gaat plukken, dan zal dat pijnlijk zijn voor de hond. Dat is iets wat we niet willen. Daarom wordt een plukhond ook om de 6 maanden aangeboden in de trimsalon. Tenzij u het niet mooi vindt dat de vacht van de hond van lang ineens zeer kort wordt, want als je de hond 1 keer in de 6 maanden laat plukken wordt het wel kort. Een oplossing hiervoor is een stripvacht, dat wil zeggen dat ik de eerste keer maar de helft van de haren eruit haal, op die plek gaan weer nieuwe haren groeien en na 3 maanden trek ik de rest van de oude vacht eruit. De nieuwe haren die zijn gaan groeien, zorgen er dan voor dat de vacht niet heel erg kort wordt. Zo houd je het hele jaar door een goed uitziende hond.

Effileren
Effileren is een vorm van uitdunnen en inkorten met een schaar met allemaal tandjes. Een effileerschaar knipt wel, maar niet de hele vacht in één keer, waardoor de vacht er veel natuurlijker eruit ziet. Het effileren doet men bij honden die een vallende vacht hebben. Daarbij kun je denken aan shih-tzu's, maar ook aan golden retrievers en spaniëls.

Ontwollen
Met speciale kammen wol ik de vacht letterlijk uit. Dit gebeurt bij honden met een dubbele vacht. Deze honden hebben tijdens de rui zo veel onderwol, dat ik ze een handje help om door de rui heen te komen. Uw hond gaat glimmen en ziet er na het bad prachtig uit. En nog belangrijker (voor u) "veel minder haren in huis"


Wassen
Natuurlijk kunt u de hond ook brengen om alleen maar te laten wassen en föhnen. Bij iedere behandeling knip ik natuurlijk ook de nagels, controleer ik de anaalklieren en zonodig druk ik die uit, ik verwijder de haren uit de oren en controleer het gebit, zodat ik u als dat nodig is kan adviseren om naar de dierenarts te gaan.